Skip to main content

Massagetherapie

Van oudsher is aanraking al pijndemping: als je je stoot, dan ga je daar wrijven. Dat gebeurt volledig automatisch, en je voelt dat wrijven goed voor je is. Door massage doe je aan pijndemping – het oplossen en voorkomen van blessures. 

Een professionele massage is geschikt als je worstelt met stress en spanning, door stijve spieren belemmerd wordt in dagelijkse beweging, of last hebt van pijnlijke spierknopen.

Spierspanningen: een energetisch verhaal

Spierspanningen zijn niet alleen fysieke ongemakken, maar kunnen ook een energetische oorsprong hebben. Door stress en emotionele belasting kunnen energieblokkades in het lichaam ontstaan, wat resulteert in gespannen spieren. Een energetische benadering van massage helpt niet alleen de fysieke knopen te verlichten, maar werkt ook aan het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Dit holistische perspectief bevordert zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning en welzijn.

Joop Floor, jouw (sport)masseur

Ik heb meer dan 35 jaar ervaring met massage. Door mijn ervaringen heb ik een persoonlijke massagestijl op basis van de klassieke getrainde sportmassage in combinatie met een energetische check-up. Mijn visie is dat alles met elkaar verbonden is, en vaak zien we dat spierspanning te linken is aan emotionele problemen. Tijdens mijn behandelingen richt ik mij dan ook op het oplossen van die oorzaak.

Inmiddels heb ik meer dan 100 personen begeleid, waaronder ook veel topsporters.

Massage van topsporters

Binnen de wereld van topsport, waar elke milliseconde telt, speelt massage een cruciale rol in het optimaliseren van prestaties en herstel. De afgelopen jaren werkte ik onder andere als  begeleider van topwielrenners zoals Niki Terpstra en Yoeri Havik. Door diepgaande kennis van de anatomie en de specifieke behoeften van topsporters, bieden we massages die zijn afgestemd op de unieke eisen van elke atleet, voor topprestaties op elk niveau.

Ervaringen van anderen 

Benieuwd naar de ervaringen van andere mensen? Bekijk onderstaande verhalen.

Ruim 16 jaar geleden adviseerde een vriendin van mij Joop aan. Door privéomstandigheden bevond ik me in een niet al te beste periode van mijn leven. Aan het eind van mijn latijn, laten we het zo benoemen. Joop heeft mij in een paar behandelingen weer helemaal fit en enthousiast gekregen. Goede massages en super adviezen voor vitaminen en mineralen. Ik voel me er fantastisch door. Tot op de dag van vandaag laat ik me heel regelmatig masseren en adviseren. Joop houdt mij mentaal en fysiek in vorm. Dankbaar voor deze professional en voor onze vriendschap.

Diana

Joop is mijn klankbord, meet mijn waarden en als dat te weinig is vult hij dat aan. En voel mij dan duidelijk beter en energieker. Heel fijn om zo iemand te hebben die naar je luistert, je begrijpt en dan behandeld

Annette

Als vriend van de familie ken ik Joop al van kinds af aan. Toen mijn wielercarrière zich ontwikkelde van jeugdrenner naar beroepsrenner met nationale titels op de baan, had ik Joop ook nodig als verzorger in de Zesdaagses. Na een uurtje op zijn massagetafel kon ik er weer tegenaan! Zo goed was de massage. Al gauw vond ik uit dat Joop ook veel over het menselijk lichaam en voeding weet en probeerde er het (voor mij) nodige van op te steken. In de voorbereidingsperiodes bij Joop langs, ook nu als tweevoudig Wereldkampioen, houd je op de rit. Eigenlijk kan ik bijv een zesdaagse van Rotterdam zonder Joop zijn massages en ondertussen noem het “mentale begeleiding” me niet meer voorstellen.

Yoeri Havik

Joop weet altijd binnen een uur tot de kern te komen en disbalansen te vinden, zowel op emotioneel als lichamelijk niveau. Inmiddels doe ik geen topsport meer, maar ga ik nog steeds een paar keer per jaar langs Joop als ik mij moe voel, voordat ik op reis ga, of gewoon wil laten testen hoe ik er mentaal en fysiek voor sta. Hierdoor ben ik aantoonbaar minder vaak ziek! Wat ik bijzonder vind aan Joop, is dat hij je niet alleen wat potjes voorschrijft, maar ook uitlegt waar de oorzaak ligt van bepaalde klachten en affirmaties meegeeft, zodat je er zelf ook echt iets mee kunt.

Somara