Skip to main content

Topsportbegeleiding

Binnen de wereld van topsport, waar elke milliseconde telt, is een optimale werking van lichaam én geest van essentieel belang. 

Door mijn jarenlange ervaring met topsport (inmiddels meer dan 35 jaar) weet ik precies wat er nodig is voor optimale werking van het lichaam om de beoogde prestaties te behalen. 

Met een combinatie van verschillende technieken zoals sportmassage, voedingssupplementen én mentale begeleiding heb ik inmiddels meer dan 100 topsporters mogen begeleiden in hun weg naar goud.

Versterk je lichaam

Iedere topsporter weet dat een gezond en sterk lijf essentieel is voor goede prestaties. Om jouw lijf optimaal aan te sterken zijn er 3 punten extreem belangrijk:

1

Gifstoffen verwijderen:

Een vervuild lichaam kan niet optimaal presteren. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk alle gifstoffen verwijdert én voorkom dat je ze opnieuw binnenkrijgt. Denk hierbij aan zware metalen en gewasbeschermingsproducten. Ik kan je helpen om de gifstoffen af te voeren, en een plan maken om je lichaam schoon te houden.
2

Voldoende voedingsstoffen:

Zorg dat je ruim voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals vitamines, mineralen, aminozuren, sporenelementen, eiwitten, vetten en een beetje koolhydraten. Ik kan jouw lichaam door middel van spiertesten doormeten en precies adviseren over de juiste voeding en supplementen.
3

Voldoende training:

Train voldoende voor jouw lichaam. Dit lijkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk toch heel lastig. Want waarom heeft de ene persoon meer trainingsuren nodig dan de ander? En reageert iemand beter op krachttraining dan de ander? Ik help je om je lichaam beter te leren kennen en te trainen zoals voor jouw lijf bedoeld is.

Lichaam en geest zijn één

Een topprestatie, zowel in de topsport als daarbuiten, is voor 65 tot 70% mentaal. Sommige mensen hebben dit van nature op orde, maar het is zeker aan te leren. Emotionele blokkades, onvoldoende verwerkte boosheid of verdriet kunnen de energiestroom ernstig belemmeren. Ook oude overtuigingen kunnen hierbij een rol spelen, zoals “ik presteer minder als het regent of erg koud/warm is” of “in dat stadion heb ik nooit goede resultaten geboekt, dus zal het komende toernooi toch wel niks worden.”

Met al deze zaken kan ik je helpen, ongeacht je niveau en welke sport je beoefent.

Ervaringen van anderen 

Benieuwd naar de ervaringen van andere mensen? Bekijk onderstaande verhalen.

Als vriend van de familie ken ik Joop al van kinds af aan. Toen mijn wielercarrière zich ontwikkelde van jeugdrenner naar beroepsrenner met nationale titels op de baan, had ik Joop ook nodig als verzorger in de Zesdaagses. Na een uurtje op zijn massagetafel kon ik er weer tegenaan! Zo goed was de massage. Al gauw vond ik uit dat Joop ook veel over het menselijk lichaam en voeding weet en probeerde er het (voor mij) nodige van op te steken. In de voorbereidingsperiodes bij Joop langs, ook nu als tweevoudig Wereldkampioen, houd je op de rit. Eigenlijk kan ik bijv een zesdaagse van Rotterdam zonder Joop zijn massages en ondertussen noem het “mentale begeleiding” me niet meer voorstellen.

Yoeri Havik

Joop weet altijd binnen een uur tot de kern te komen en disbalansen te vinden, zowel op emotioneel als lichamelijk niveau. Inmiddels doe ik geen topsport meer, maar ga ik nog steeds een paar keer per jaar langs Joop als ik mij moe voel, voordat ik op reis ga, of gewoon wil laten testen hoe ik er mentaal en fysiek voor sta. Hierdoor ben ik aantoonbaar minder vaak ziek! Wat ik bijzonder vind aan Joop, is dat hij je niet alleen wat potjes voorschrijft, maar ook uitlegt waar de oorzaak ligt van bepaalde klachten en affirmaties meegeeft, zodat je er zelf ook echt iets mee kunt.

Somara