Metabolic Balance®, massage, personal training en voedingssuplementen

Metabolic Balance®, massage, personal training en voedingssuplementen

Photo

Personal Training

Het belangrijkste woord hierin is ‘PERSONAL’: gericht op de persoonlijke behoeften van de klant. Daarom is de training altijd op maat, gerelateerd aan wat de persoon leuk vindt en de doelen die bereikt moeten worden. Het kan in de sportschool, het kan buiten, het kan in elke gewenste frequentie. De doelstelling kan heel divers zijn: verhoging van algemene conditie tot trainingen voor Alpe d’HuZes. Alles is mogelijk en kan samen overlegd worden. Ik heb specifiek ervaring op het gebied van wielrennen en hiking, ook in combinatie met voeding & nutriënten, houdingcorrectie en spierversterking door middel van krachttraining. Ik maak altijd een persoonlijk programma en heb een groot geloof in kennisoverdracht en zelfinzicht. Je gaat zelf leren hoe het moet, waarom het moet en hoe je het hoogste rendement kan halen. Trainingswetmatigheden zullen worden besproken om te zorgen dat je eigen kennis over je lichaam vergroot wordt.

Photo

Massage

Van oudsher is aanraking al pijndemping: denk er maar aan dat als je je ergens stoot, je dan dáár gaat wrijven. Dat gebeurt volledig automatisch, en je voelt dat dat wrijven goed voor je is. Door massage doe je aan pijndemping – het oplossen en voorkomen van blessures -. Het is een energetisch verhaal.

Door massage haal je de spanning uit je spieren. Ik heb inmiddels ruim 25 jaar ervaring met masseren. Inmiddels heb ik me een eigen systeem eigen gemaakt: door mijn ervaringen heb ik een persoonlijke massagestijl op basis van de klassieke getrainde sportmassage in combinatie met een volledige lichaamsmassage. Mijn visie is dat alles met elkaar verbonden is, lichaam en geest zijn te allen tijden één geheel. Ik masseer resultaat gedreven. Door iemand te masseren, kun je veel over iemand te weten komen: de spierspanning, spierbalans. Deze informatie kan ik ook gebruiken voor holistische diagnoses in andere expertises. Dit is in de praktijk erg succesvol. Ik heb veel werkervaring opgedaan bij Sauna Deco, en heb al een aantal jaren een eigen praktijk op de Stadionweg. Ik heb veel ervaring met sport en topsporters, voornamelijk op wielergebied: Nederlandse baanselectie, Wielerzesdaagses. Zie referenties.

Metabolic Balance®

Metabolic Balance® is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.

Met behulp van het programma kunt u onder begeleiding uw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is uw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van uw actuele bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens.

Het leidt u in vier fasen naar succes en zorgt dat u uw persoonlijke gewichtsproblemen voor eens en voor altijd oplost en uw gezondheid bevordert.

Door uw individuele voedingsplan krijgt uw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totalehormoonhuishouding. Meer informatie

Photo

Voedingssuplementen

Als aanvulling op personal training, massages en/of Metabolic Balance is het mogelijk een persoonlijk nutriëntenadvies te krijgen. Door middel van kinesiologie kan ik een programma samenstellen. Ik kijk niet alleen wat het lichaam nodig heeft, maar ook de geest. Vaak blijkt bijvoorbeeld stress een grootgebruiker van bepaalde voedingsstoffen. Het is een simpele en snelle methode van spiertesten. Ik werk veel met Orthica, een Nederlands product met kwalitatief goede producten en een breed productscala. Een goed voedingssupplement moet aan een aantal voorwaarden voldoen, goede opneembaarheid, geen kleur/geurstoffen en een bepaalde dosering per ingrediënt. Niet elk merk voldoet aan deze voorwaarden.

Photo