Metabolic Balance®, massage, personal training en voedingssuplementen

Metabolic Balance®, massage, personal training en voedingssuplementen

Lieve mensen

Welkom op mijn website over je gezondheid in de breedste zin. Sinds het ontstaan van de website is dit eigenlijk de eerste echte update. Waarom heeft dit zolang geduurd? Het is namelijk niet mijn allersterkste punt, maar ik heb er aan gewerkt!

Ik heb ondertussen een 3 jarige HBO studie afgerond en mag mij nu Natuurkundig Orthomoleculair therapeut noemen.

Ondertussen is er op de wereld ook van alles aan de hand. Dit heeft mijn kijk op de gezondheid van mensen nog meer veranderd. Door meerdere gebeurtenissen en meer kennis, heb ik nu een therapie ontwikkeld die kijkt naar de gehele mens.

Allereerst kijk ik naar het lichaam, hoe ziet het er uit, hoe voelt het qua spierspanning, bv tijdens een massage, hoe is de houding, is er een balansverstoring qua houding, is er overgewicht, en wat zou de oorzaak daarvan kunnen zijn? Je ziet: er is best wat te diagnosticeren.

Ook kijk ik naar de voeding en daarvoor gebruik ik nog steeds het onvolprezen Metabolic Balance programma.

Dit is een voedingsplan oa gebaseerd op een uitgebreid bloedonderzoek. Dit plan gaat je van een koolhydraatstofwisseling naar een vetstofwisseling brengen. Dit is van het grootste belang omdat alle systemen in het lichaam een zeer sterke voorkeur hebben om vet als brandstof te gebruiken.

Door de moderne maatschappij zijn we hier echter sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw langzaam vanaf gebracht met alle gevolgen van dien.

Daarnaast kijk ik naar je nutriënten status. Dit doe ik dmv van een aantal spiertesten , dit heet NEI, Neuro Emotionele Integratie therapie. Dit werkt eenvoudig en liegt nooit.

Waarom is dit van groot belang? De “moderne geneeskunde” hecht hier betrekkelijk weinig waarde en aan. Voornamelijk omdat dit in hun opleiding een heel kleine plaats inneemt en daardoor de kennis ontbreekt. Men onderzoekt dit dmv bloedonderzoek, dit zegt helaas niet alles. Er zijn stoffen die voor een deel of sommige zelfs een groot deel niet in het bloed te vinden zijn. Ook de onder- en bovengrens is gebaseerd op geen gebreksziekte krijgen. Dit is echter géén optimale dosering. Verder is het ook eigenaardig dat alle laboratoria een eigen onder- en bovengrens hanteren, en dus lastig met elkaar te vergelijken zijn.

Ik kijk hier heel anders naar en ben er van overtuigd dat hogere waarden van vitaminen, mineralen en sporenelementen van heel groot belang zijn voor je gezondheid. De praktijk bewijst dit bij mijn cliënten al jaren. Een derde peiler van de menselijke gezondheid is zijn emotionele welzijn.

Wat bedoel ik daarmee ? Ieder mens loopt in zijn leven emotionele blokkades (ook wel trauma’s genoemd) op. Op zich niet te vermijden, en hoeft ook niet een groot probleem te zijn. Dat wordt het echter wel als we er niets aan doen en dit jaren laten zitten.

Trauma’s zijn altijd lage frequenties en, als ze landurig blijven zitten de energiestroom geheel of gedeeltelijk kunnen blokkeren (denk dan bv aan je meridianen).

De in het westen levende mens word helaas niet meer geleerd hoe je hier mee om moet/kan gaan. De in de natuur levende mensen zijn hier veel beter in en hebben daar dan ook bijna  geen last van. Dmv de NEI methode ga ik dit onderzoeken.

Bedenk dit is een in de westerse geneeskunde een onzichtbaar gebied dat echter heel grote invloed kan hebben op het welbevinden van de mens.

Dit is echter prima op te lossen, ik gebruik hier voor speciaal ontwikkelde remedies, o.a. bloesem remedies. Verder kun je met affirmaties ook veel bereiken. Dit alles kan in een consult van een uur tot maximaal twee en half uur uitgezocht worden.

Daarna zet ik alle adviezen voor je op papier ook met de juiste, voor jou geldende, doseringen van eventuele supplementen en affirmaties.

Je kunt dan zelf direct aan de slag met je gezondheid!

Na gemiddeld drie weken kunnen we samen in een korter consult kijken of je vorderingen gemaakt hebt op al deze gebieden en/of er eventueel wat bijgestuurd moet worden.

Meestal zijn drie consulten genoeg om je lichamelijke, geestelijke en mentale gezondheid een boost te geven. ( Mits je mijn adviezen opvolgt , dat dan weer wel ;-))

Photo

Personal Training

Het belangrijkste woord hierin is ‘PERSONAL’: gericht op de persoonlijke behoeften van de klant. Daarom is de training altijd op maat, gerelateerd aan wat de persoon leuk vindt en de doelen die bereikt moeten worden. Het kan in de sportschool, het kan buiten, het kan in elke gewenste frequentie. De doelstelling kan heel divers zijn: verhoging van algemene conditie tot trainingen voor Alpe d’HuZes. Alles is mogelijk en kan samen overlegd worden. Ik heb specifiek ervaring op het gebied van wielrennen en hiking, ook in combinatie met voeding & nutriënten, houdingcorrectie en spierversterking door middel van krachttraining. Ik maak altijd een persoonlijk programma en heb een groot geloof in kennisoverdracht en zelfinzicht. Je gaat zelf leren hoe het moet, waarom het moet en hoe je het hoogste rendement kan halen. Trainingswetmatigheden zullen worden besproken om te zorgen dat je eigen kennis over je lichaam vergroot wordt.

Photo

Massage

Van oudsher is aanraking al pijndemping: denk er maar aan dat als je je ergens stoot, je dan dáár gaat wrijven. Dat gebeurt volledig automatisch, en je voelt dat dat wrijven goed voor je is. Door massage doe je aan pijndemping – het oplossen en voorkomen van blessures -. Het is een energetisch verhaal.

Door massage haal je de spanning uit je spieren. Ik heb inmiddels ruim 25 jaar ervaring met masseren. Inmiddels heb ik me een eigen systeem eigen gemaakt: door mijn ervaringen heb ik een persoonlijke massagestijl op basis van de klassieke getrainde sportmassage in combinatie met een volledige lichaamsmassage. Mijn visie is dat alles met elkaar verbonden is, lichaam en geest zijn te allen tijden één geheel. Ik masseer resultaat gedreven. Door iemand te masseren, kun je veel over iemand te weten komen: de spierspanning, spierbalans. Deze informatie kan ik ook gebruiken voor holistische diagnoses in andere expertises. Dit is in de praktijk erg succesvol. Ik heb veel werkervaring opgedaan bij Sauna Deco, en heb al een aantal jaren een eigen praktijk op de Stadionweg. Ik heb veel ervaring met sport en topsporters, voornamelijk op wielergebied: Nederlandse baanselectie, Wielerzesdaagses. Zie referenties.

Metabolic Balance®

Metabolic Balance® is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.

Met behulp van het programma kunt u onder begeleiding uw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is uw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van uw actuele bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens.

Het leidt u in vier fasen naar succes en zorgt dat u uw persoonlijke gewichtsproblemen voor eens en voor altijd oplost en uw gezondheid bevordert.

Door uw individuele voedingsplan krijgt uw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totalehormoonhuishouding. Meer informatie

Photo

Voedingssuplementen

Als aanvulling op personal training, massages en/of Metabolic Balance is het mogelijk een persoonlijk nutriëntenadvies te krijgen. Door middel van kinesiologie kan ik een programma samenstellen. Ik kijk niet alleen wat het lichaam nodig heeft, maar ook de geest. Vaak blijkt bijvoorbeeld stress een grootgebruiker van bepaalde voedingsstoffen. Het is een simpele en snelle methode van spiertesten. Ik werk veel met Orthica, een Nederlands product met kwalitatief goede producten en een breed productscala. Een goed voedingssupplement moet aan een aantal voorwaarden voldoen, goede opneembaarheid, geen kleur/geurstoffen en een bepaalde dosering per ingrediënt. Niet elk merk voldoet aan deze voorwaarden.

Photo