Skip to main content

Kom in balans met Metabolic Balance®

Ben jij klaar voor een gezonde levensstijl? Ben je het worstelen met je gewicht zat? Of voel jij je vaak vermoeid? En grijp je vaak naar snoep of andere snacks? Dit zijn allemaal tekenen dat je stofwisseling uit balans is.

Metabolic Balance® is een uniek programma ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers, gericht op het verbeteren van je stofwisseling en het reguleren van je gewicht. Samen zetten we je huidige voedingspatroon om naar een volledig uitgebalanceerd en persoonlijk aangepast voedingsprofiel. Dit zorgt ervoor dat je weer vol energie in het leven staat.

Dit wil ik!

Gezonde voeding is voor iedereen anders

Op basis van je actuele bloedwaarden en gezondheidsinformatie, wordt er een persoonlijk voedingsplan opgesteld, waardoor het perfect aansluit op jouw lichaam en behoeften.

Een voedingsplan dat echt bij je past

Je persoonlijke voedingsplan zorgt ervoor dat je lichaam tijdens elke maaltijd alle essentiële en gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. De keuze voor voedingsmiddelen is niet gebaseerd op calorieën, vetten, eiwitten of koolhydraten, maar op hoe ze je hormoonbalans beïnvloeden. Dit bevordert een gezonde stofwisseling en zorgt voor een natuurlijke insulineafgifte. Dankzij eenvoudig te volgen maaltijdrichtlijnen kun je je gewicht gemakkelijk en blijvend reguleren en je hormoonhuishouding versterken.

De stappen naar balans

1

Analyse van Bloedwaarden

Tijdens het eerste gesprek nemen we je levenswijze, medische voorgeschiedenis en 36 specifieke bloedwaarden onder de loep. Deze analyse biedt inzicht in eventuele metabole verstoringen, ontstekingsprocessen en de balans van je hormonen.
2

Op Maat Gemaakt Voedingsadvies

Een geavanceerd systeem koppelt jouw unieke gegevens aan een database van meer dan 400.000 natuurlijke voedingsproducten. Het kiest vervolgens de voedingsmiddelen die optimaal bijdragen aan het herstel van je stofwisselingsbalans.
3

Persoonlijke Ondersteuning

Gezien iedereen zijn eigen leefpatronen, gebruiken en voorkeuren heeft, bied ik persoonlijke ondersteuning. Samen zorgen we ervoor dat je moeiteloos de overstap maakt naar een gezondere levensstijl, passend binnen je hectische dagelijkse leven.

Joop Floor, Metabolic Balance® therapeut

Ik ben Joop Floor en sinds 2012 gecertificeerd Metabolic Balance coach. Ik geloof in een holistische benadering en behandel de hele mens, zowel lichamelijk als geestelijk/emotioneel. Inmiddels heb ik meer dan 100 personen begeleid, en veel mensen geholpen naar een structureel verbeterde stofwisseling.

Ervaringen van anderen 

Benieuwd naar de ervaringen van andere mensen? Bekijk onderstaande verhalen.

Joop is mijn klankbord, meet mijn waarden en als dat te weinig is vult hij dat aan. En voel mij dan duidelijk beter en energieker. Heel fijn om zo iemand te hebben die naar je luistert, je begrijpt en dan behandeld

Annette

Joop weet altijd binnen een uur tot de kern te komen en disbalansen te vinden, zowel op emotioneel als lichamelijk niveau. Inmiddels doe ik geen topsport meer, maar ga ik nog steeds een paar keer per jaar langs Joop als ik mij moe voel, voordat ik op reis ga, of gewoon wil laten testen hoe ik er mentaal en fysiek voor sta. Hierdoor ben ik aantoonbaar minder vaak ziek! Wat ik bijzonder vind aan Joop, is dat hij je niet alleen wat potjes voorschrijft, maar ook uitlegt waar de oorzaak ligt van bepaalde klachten en affirmaties meegeeft, zodat je er zelf ook echt iets mee kunt.

Somara

Ruim 16 jaar geleden adviseerde een vriendin van mij Joop aan. Door privéomstandigheden bevond ik me in een niet al te beste periode van mijn leven. Aan het eind van mijn latijn, laten we het zo benoemen. Joop heeft mij in een paar behandelingen weer helemaal fit en enthousiast gekregen. Goede massages en super adviezen voor vitaminen en mineralen. Ik voel me er fantastisch door. Tot op de dag van vandaag laat ik me heel regelmatig masseren en adviseren. Joop houdt mij mentaal en fysiek in vorm. Dankbaar voor deze professional en voor onze vriendschap.

Diana